2019-05-23 04:59:13• hírek • Blikk.hu

Vajna Timi úgy érzi, elhunyt férje próbál üzenni – Itt a pszichológus véleménye

Fotó: RAS-archívum
Fotó: RAS-archívum

Az üzletasszonyt nagyon megviselte férje elvesztése, aki még mindig sok mindenről eszébe jut. Az elmúlt időszakban több különös bejegyzést osztott meg a közösségi oldalán Andy Vajnával kapcsolatban, s úgy véli, elhunyt férje jeleket küld neki a túlvilágról.

Korábban arról írt, hogy egy madár repült be a lakásába, előtte pedig néhai férjéről álmodott, aki szerinte így próbált meg üzenni neki. Most pedig a cannes-i élményéről mesélt: egy Uber taxit hívott, az érkező autó pedig pont olyan volt, mint amilyet korábban rendszeresen használtak a dél-francia városban. Ráadásul ezzel is mindenhová volt behajtási engedélyük, így ebből is férje túlvilági gondoskodását, kényeztetését érezte. Szerinte Andy küldte érte a kocsit.

 

Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint Timi így próbálja meg feldolgozni férje elvesztését, emlékét szimbólumokon keresztül szeretné erősíteni, és stabilizálni akarja az életét. 

 

– Ezek a történetek mind a természetes gyász részei. A veszteségek feldolgozásához idő kell, egyénenként változó, hogy mennyi – vélekedett Makai, aki szerint ilyenkor előfordul, hogy fájdalom tompítása érdekében a gyászoló a véletleneket felnagyítja, hiedelmekre épít, jelentőséget tulajdonít olyasminek, aminek nem kellene.

 

– Az idő azonban ebben az esetben nem a gyógyulásban segít, hanem az elfogadásban: a cél, hogy az érintett feldolgozza a veszteséget, illetve megfelelően raktározza el az elvesztett személy emlékét. Ebben az esetben ez még feltételezhetően nem történt meg. Amíg nem megy végbe az elengedés, addig ezekkel a véletlenekkel, szimbólumokkal próbálja stabilizálni az életét. Ennek az intenzitása idővel csökken majd.

 

Barátai és rokonai aggódnak a sokat fogyó, testileg-lelkileg megtört üzletasszonyért: egy, a neve elhallgatását kérő barátnője lapunknak elmondta, félti Timit, de bízik abban, hogy tovább tud lépni fájdalmán.

 

– Számára fontosak ezek a dolgok, megnyugtatják, és ez most nagyon lényeges. Próbálja erősnek mutatni magát, de nagyon megviselte ez az időszak. Andyvel tényleg eszményi volt a viszonyuk. Mindenesetre vele vagyunk, és hiszek benne, hogy nemsokára jobban lesz – mondta a jóbarát.

 

Hasonlóan érdekes sztársztorikért kattintson a Blikk.hu oldalra!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: